Hvad er leasing?

Erhvervs-, privat- eller anden type leasing? Sammen finder vi dit bedste match!

 

I 2008 blev det muligt for danske selskaber at tilbyde leasing af biler. Leasing kan overordnet forklares, som en form for leje af en bil, hvor du som kunde har brugsretten i den aftalte periode, ud fra betingelserne i leasingaftalen.

 

Når en bil indregistreres til leasing, skal den fulde registreringsafgift ikke betales, hvilket også giver dig som kunde en lavere likviditetsbinding, end der ville være ved køb.

 

Det betyder altså at man kun betaler afgift for den periode som bilen er leaset/indregistreret. Dette kaldes forholdsmæssig registreringsafgift.

Forholdsmæssig registreringsafgift består af to dele:

 

  1. Registreringsafgift.
  2. En rente af den del af afgiften som ikke betales.

 

Den beregnede forholdsmæssige registreringsafgift indbetales til SKAT ved leasingaftalens begyndelse og beregnes pr. påbegyndt måned efter bilens alder.

 

Hvis bilen er under 3 år, betales der 1% i registreringsafgift pr. påbegyndt måned og 2% pr. påbegyndt måned bilen er yngre end 3 måneder.

Når bilen er blevet 36 måneder gammel. Betales der 0,5% i registreringsafgift pr. påbegyndt måned.

 

Leasing er ikke bare leasing, der findes forskellige typer leasing, som hver især har deres fordele, og dækker forskellige behov.

 

Overordnet fordele ved leasing:    

🚘 Lavere likviditetsbinding end ved køb (Billigere end at købe bilen).

🚘 På baggrund af den lavere likviditetsbinding, afskrives der også mindre på bilen. Der afskrives kun af bilens pris uden afgift.

🚘 Forskellige typer leasing, som dækker forskellige behov.

 

Har du spørgsmål eller er du usikker på hvilken type leasing du skal vælge, så kan du læse mere om de forskellige typer herunder:

 

Du er også velkommen til at udfylde vores kontaktformular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Jensen Leasing A/S er altid klar til at rådgive dig om dine muligheder.